Om mig - Bjarne Varöystrand 4 March 2017 00:08

Några korta sammanfattande rader om mig

Hej!
Jag heter Bjarne Varøystrand och föddes 1967 på en av öarna utanför Bergen, vid början av 70 talet flyttade vi till Sverige: närmare bestämt Göteborg där jag växte upp.

Under åren som kom efter grundskola och gymnasium så tog jag tillfället i akt och reste en hel del över både de civiliserade så väl som de mindre civiliserade områdena av vår vackra planet.
Fotointresset fanns alltid där hos mig men har med åren utvecklats allt mer till den grad att jag idag såg gott som alltid har kameran med mig: hängandes på axeln eller liggandes på passagerarsätet i bilen, alltid redo för det oväntade.

Fotar gör jag för att det är kul. Intresset att fota grundar sig i naturen och människor i allmänhet. Valet av vilken utrustning jag bär med mig för dagen avgörs av väder, tid på dygnet och dagshumör.
Naturens mångfald ger oändliga uppslag.
Alla djur, våra årstider, växter, bär, blommor, landskap, åska, regnbåge, stormar, månen, solens upp och nedgång för att inte tala om alla de djur och fåglar vi har i skog, mark, hav, sjöar, trädgårdar...
Naturen är fantastisk, var rädd om den bara...
Hoppas att något faller er i smaken, hittar du en bild som faller dig extra mycket i smaken och vill köpa den; så går det givetvis att ordna.

Mina intressen:

Landskap, Nattbild, Macro, Barn, Studio, Posering, Vilda djur, Action / Äventyr, Sport / Motorsport, Digital efterbehandling, Natur, Undervattensfotografi, Fine Art Nude, Växter, insekter, naturdetalj, Konsertfoto, Resefoto

Sämsta fotominne:

När kameraremmen lossade från kameran och den gick i backen! som tur är så var det "bara" batterigreppet som blev skrot!

Jag fikar helst:

Bjuder du mig på en fika, så väljer jag en helt slät kopp svart kaffe.

Drömbilden är:

Inte en aning, vet nog inte om det förrän den "slår mig i ansiktet" efter att jag tagit den!...

Kameraväskan innehåller
Kamerahus
  • Kamerahus: Nikon D90
Stativ
  • Manfrott 190 PROB med ett Benro B-1 huvud
Objektiv
  • Sigma 18-50 2.8 EX DC Macro
  • Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 ED
  • Nikon AF-S DX Micro Nikkor 85mm ED VR
  • Nikon AF Nikkor 50mm 1.8
Blixtar
  • Nissin Di622
  • Nissin Di622 mark II
  • Nissin 350T
Bjarne Varöystrand